Kies je beste domeinnaam

Jouw professionele tekst op maat

Kies je beste domeinnaam

16 oktober 2020 Blogs 0

Een goed vindbare website bouwen begint met de keuze van je beste domeinnaam. Maar wanneer is een domeinnaam de beste? In dit blog geef ik handreikingen voor beginners om een goede naam voor je website te kiezen. Denk hierover na vóórdat je je website gaat bouwen!

Je beste domeinnaam eenvoudig en kort

Houd het simpel. Hoe korter, hoe beter. Kies een kernwoord of een korte zin die gemakkelijk te onthouden, te schrijven en uit te spreken is. Vermijd het gebruik van aparte tekens of afkortingen. Voorkom ook het gebruik van het cijfer 0, omdat dit te verwarren is met de letter o.

Gebruik je beste zoekwoord

Een goede domeinnaam is een slimme domeinnaam. Daarmee bedoel ik: zorg ervoor dat het zoekwoord erin staat dat de beste zoekresultaten heeft op Google. Het grote voordeel van het gebruiken van een zoekwoord in je sitenaam is, dat je site gevonden wordt als jouw doelgroep het zoekwoord intypt. Het is wel belangrijk dat het een zoekwoord is die echt inhoudelijk gaat terugkomen op je site.

Een goede domeinnaam is een slimme domeinnaam.

Een slimme websitenaam is bijvoorbeeld: etenbestellen.nlautoverzekering.nl of kookles.nl. je weet meteen wat je op deze sites kunt vinden en doen. Begin daarom met een analyse van zoekwoorden die bij jouw product of dienst passen of bij het onderwerp van je website voordat je jouw domeinnaam kiest. Verplaats je in je doelgroep. Welke woorden gebruiken jouw klanten of geïnteresseerden om op je site te komen?

Meer weten of zoekwoordanalyse: lees dan mijn blog Vind je gouden zoekwoord. Je zult merken dat de doelgroep die je met je site wilt bereiken misschien zoekt op hele andere woorden dan die waarmee jij heel vertrouwd bent!

Combineer een zoekwoord met iets unieks in je domeinnaam

De slimste naam van je website is een combinatie van een zoekwoord met iets unieks. Het domein www.huisschilder.nl beschrijft precies wat je op de site kunt vinden. Maar het zegt weinig over het bedrijf dat erachter zit. Of is het wel een bedrijf? Kan ik er echt een schilder bestellen? Bij www.huisschildervanbest.nl weet je dat in ieder geval al een stuk zekerder.

Extra domeinnamen als doorstuurservice

Het is mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan je website. Op het moment dat je een domeinnaam hebt gekozen en een site klaar hebt, kun je andere domeinnamen kiezen en bij je provider aanmelden als ‘doorstuurservice’. Als je bezoeker dan klikt op de extra naam, komt deze toch terecht op jouw site.

Meer informatie

Wil je meer informatie over een onderbouwde zoekwoordanalyse door Proftekst of het SEO-schrijven of herschrijven van je webteksten? Neem dan nu contact op met Proftekst.com.

© 16 oktober 2020 | Proftekst.com | +31 6 11 16 16 31

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS
Follow by Email
Share