SEO tips 2019

Jouw professionele tekst op maat

SEO tips 2019

28 november 2018 SEO 0
seo, proftekst.com, tekstschrijver Tilburg Simone Snakenborg, seo schrijven, seo tekstschrijver, seo tekst, webteksten schrijven, seo webteksten, website laten maken, kosten zoekmachine optimalisatie, seo boek, offerte seo, seo tekstschrijver gezocht, seo tarieven, seo optimalisatie tool, website beter vindbaar maken, seo zoekmachine, tekstschrijver seo, seo content schrijven, website content schrijven, website laten maken, website optimalisatie tips, tekstschrijver freelance, meer bezoekers op je website, wat kost seo, seo optimaliseren, hoger op google, schrijven voor het web, teksten laten schrijven, tekst website schrijven zoekmachine, freelance tekstschrijver gezocht, tekstschrijver website, tekstschrijver brief, tekstschrijver mailing, tekstschrijver blog, redacteur gezocht, correctie en redactie

 

Begin het jaar 2019 goed met een vernieuwde website die relevant is voor (potentiële) klanten én  …. uitstekend vindbaar in Google. Lees hier de snelle SEO-tips voor 2019 van tekstbureau Proftekst.

SEO: betekenis

SEO is een Engelstalig afkorting voor search engine optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. De term staat voor een verzameling van technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines. SEO heeft een grote betekenis voor de inhoud van websites.

Waarom is SEO zo belangrijk geworden? Als je teksten SEO-proof zijn, is je website (beter) vindbaar voor (potentiële) klanten. De zoekmachine met verreweg het grootste marktaandeel in Nederland is Google (95%). Google sorteert de lijst met zoekresultaten volgens een bepaald, geheim, algoritme dat bekijkt of zoekwoorden die bezoekers intypen in een voldoende mate vindbaar zijn op een website. Dit algoritme wordt 500 tot 600 keer per jaar toegepast en grote aanpassingen vinden ongeveer vijf keer per jaar plaats. Komt dat algoritme opeens tot de conclusie dat jouw website minder relevant is, dan is je website van het ene op het andere moment veel minder vindbaar geworden.

SEO-tips #1: Doe de SEO-check

Op het internet zijn tal van gratis check-ups vindbaar. Je geeft de naam van je site op, noemt een zoekwoord en een SEO-specialist neemt contact met je op om de bevindingen te rapporteren. Nadeel van zo’n gratis check is echter dat je geen goed zicht hebt op concrete verbeterpunten

Een eerste SEO-check kun je heel gemakkelijk ook zelf doen. Google beoordeelt webteksten op de volgende vier hoofdcriteria.

  • Relevant: de juiste zoekwoorden moeten in voldoende mate aanwezig zijn.
  • Uniek en nieuw: de tekst mag niet van elders zijn gekopieerd.
  • Actueel: de tekst mag niet te verouderd zijn. Een website die regelmatig wordt bijgewerkt, wordt gezien door Google als een actuele website.

Hoe zit het met jouw teksten?

SEO-tips #2: SEO-teksten schrijven: hoe doe je dat?

Webpagina’s en blogs kun je schrijven op basis van bovenstaande criteria. Het basisbeginsel van SEO-schrijven is dat je gaat schrijven vanuit voor (potentiële) klanten relevante zoekwoorden. Vanuit die zoekwoorden bouw je een tekst op in basistekst en kopteksten. Het is belangrijk dat je de zoekwoorden strategisch plaatst.

SEO-tips #3: SEO in WordPress

SEO-schrijven gaat gemakkelijk met behulp van speciale SEO-tools. Zo kun je heel goed SEO-schrijven in WordPress, een simpel, doeltreffend webbouwprogramma dat veel hostingmaatschappijen aanbieden in hun pakket. In WordPress kun je de plugin Yoast SEO installeren. Deze SEO-tool analyseert iedere pagina en elk bericht op hoe optimaal deze is voor een zoekmachine: Yoast geeft niet alleen een algemene SEO-score maar geeft ook concrete verbeterpunten aan. Schrijven met behulp van Yoast maakt SEO-schrijven gemakkelijk en snel.

Meer informatie

Heb je toch hulp of advies nodig bij het SEO-schrijven of herschrijven van je webteksten, neem dan contact op met Proftekst.com voor een vrijblijvende offerte.

© 27 november 2018 | Proftekst.com | +31 6 11 16 16 31

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS
Follow by Email
Share